Jouw winkelmandje

Brunch like a boss: toast met avocado, zalm en ei

Brunch like a boss: toast met avocado, zalm en ei

Niets is zo zalig op een vrije zondag als het combineren van ontbijt en lunch tot een smakelijke brunch! En dit recept zal gegarandeerd een favoriet worden op je favoriete dag van de week: toast met avocado en heerlijke gerookte zalm. Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond en gemakkelijk te maken. 

Op je boodschappenlijst: 
- Volkorenbrood
- Avocado 
- Gerookte zalm 
- Eieren 

Toast een sneetje volkorenbrood. Plet de avocado en besmeer je toast ermee. Beleg met de gerookte zalm en werk af met een eitje.

Ik kies elke week een andere manier om mijn eitje klaar te maken. Probeer dus eens af te wisselen: een spiegelei, een roerei, een omelet, of een zacht- of hardgekookt ei. Mag het eens iets specialers zijn? Probeer dan een gepocheerd ei, het is echt niet zo moeilijk als het lijkt!

Breng een grote pot water aan de kook en voeg een scheut azijn toe (geen zout!). Breek op voorhand je ei en zet deze opzij in een kopje. Zet het vuur lager zodat het water nét niet kookt. Roer in de pot met water tot je een soort draaikolk krijgt. Laat de draaikolk wat rustiger worden en giet vervolgens het ei in het midden van de draaikolk. Haal het ei na 2 minuten voorzichtig uit het water en laat uitlekken op een keukenpapier. Vanaf nu hoef je niet meer op restaurant voor lekkere 'Poached Eggs'! 

Print recept toast met avocado, zalm en ei