Pasta met broccoli
Met dit recept heb je binnen no-time een lekkere en gezonde maaltijd op tafel getoverd!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 gr pasta naar keuze
- 1 broccoli
- 70 gr kruidenkaas met look en tuinkruiden, hier bestaan ook vegan & light varianten van
- 200 gr baconreepjes
- Scheutje (plantaardige) melk
- Peper naar smaak
1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de pasta gaar.
2. Snijd de broccoli in grove stukken en blancheer deze in een aparte pan met kokend water tot hij gaar is (5 à 7 minuten).
3. Bak de baconreepjes in een pan op middelhoog vuur tot ze gaar zijn.
4. Giet het water van de broccoli af en mix de broccoli samen met de kruidenkaas en een scheutje (plantaardige) melk tot een smeuïge saus.
5. Voeg de baconreepjes toe aan je saus en breng op smaak met peper naar keuze.
6. Serveer de saus over de pasta. Smakelijk!
Wil je nog sneller werken of wil je minder afwas? Voeg de baconreepjes dan rechtstreeks toe aan de saus na het mixen en gaar deze in de saus.