Jouw winkelmandje

Homemade sushi

Homemade sushi

Het maken van sushi neem wat tijd in beslag, dus eigenlijk past deze niet in het rijtje van 'snelle gerechten'. Toch is het te lekker om niet te delen. Heb je een vrije namiddag, is het mooi weer en heb je zin in een lichte en gezellige lunch / diner? Probeer zeker deze homemade sushi! 

Net zoals bij salades, is bij sushi geen vast recept vereist. Je doet erin waar je zin in hebt, in de hoeveelheden waar je zin in hebt. 

Je basis is de rijst, vervolgens voeg je ingrediënten toe naar smaak, en werk je af met smaakmakers. Hieronder enkele ideeën: 

BASIS 
- Sushirijst, paellarijst of risottorijst
- Nori sheets 

INGREDIËNTEN
- Komkommer
- Kippenstukjes
- Mango 
- Tonijn 
- Zalm 
- Paprika
- Avocado 
- Bosui
- Wortel 

SMAAKMAKERS
- Sesamzaad
- Gesneden Spaanse pepertjes
- Gebakken ui
- Lompviseitjes

SAUS 
- Sojasaus (zoet of zout) 
- Wasabi 

Met 150 gr rijst en 4 norivellen maak ik 4 sushirollen, goed voor 2 personen. 

Maak de rijst op voorhand klaar, want deze moet afkoelen voor je hem kan gebruiken. Afhankelijk van de soort rijst die je gebruikt, moet je rekenen op een gaartijd van 15 minuten. Laat de rijst afkoelen en voeg je zowel rijstazijn als een klein beetje suiker toe, zodat de rijst plakkerig wordt.

1. Maak de rijst op voorhand klaar en laat afkoelen.
2. Neem een grote eetlepel met rijst en verdeel deze horizontaal over de norivellen. Je bedekt ongeveer 1/3de van het norivel horizontaal gezien. 
3. Leg hier 2 of 3 van je ingrediënten, gesneden in smalle reepjes, over. 
4. Rol je norivel, al dan niet met behulp van een bamboematje, op. Om hem dicht te kleven maak je je vingers nat in een kommetje met water en maak je het laatste randje van het norivel nat. 
5. Laat je sushirol even rusten in de koelkast. 
6. Snijd je sushirol in stukken en werk af met je smaakmakers. 
7. Geniet van je zelfgemaakte sushi samen met wat sojasaus en wasabi. 
8. Itadakimasu! (=smakelijk in Japans)

Print dit recept