Mijn All-Time Favorite: Kippensoep met kurkuma!
Deze soep is één van mijn favoriete maaltijdsoepen; lekker, gezond, en boordevol proteïne!
Welke ingrediënten heb je nodig? (4 porties)
- 1 ui
- 1 teentje look
- een duimbreedte gember
- een duimbreedte kurkuma
- 500 gram kipfilet
- 1,5 kippenbouillon (1 bouillonblokje per 500 ml water)
- 200 ml kokosmelk
- 100 gr rijstnoedels
- groentjes naar keuze (bvb 2 courgettes of bakje champignons van 500 gr)
- limoensap
- olijfolie
1. Zet de pan op een matig vuur en fruit de ajuin in olijfolie.
2. Voeg even later de fijngesneden look, gember en kurkuma toe. Roer even en voeg dan de kippenbouillon en de kokosmelk toe en zet het vuur wat hoger.
3. Wanneer de soep lichtjes borrelt, kan je ook de volledige kipfilets aan de pan toevoegen en dek af.
4. Van zodra de kip gaar is (10 à 15 min), haal je deze terug uit de pan en leg je ze op een bord apart om in stukjes te snijden.
5. Voeg nu de grof gesneden groenten van je keuze toe aan de pan en dek terug af.
6. Wanneer de groenten gaar zijn, kan je de rijstnoedels en de stukjes kip toevoegen. Werk af met een scheutje limoensap. Nog even sudderen, en klaar!
Tips & Tricks
Gebruik bij voorkeur verse ingrediënten, maar alternatieven zijn zeker oké! Zeker met kurkuma; kurkuma geeft oranje kleur af op je handen die je er niet zomaar terug afgewassen krijgt. Kurkumapoeder is dus een goed alternatief.
Time = money. Deze tip sluit misschien wat aan met bovenstaande tip, maar als werken met kruidenpoeders, voorgesneden groenten of voorgesneden kippenblokjes je kostbare tijd kunnen besparen en weerhouden om fastfood te bestellen, zeker doen! Er kan wat smaak verloren gaan, maar de voordelen van de vitamines en proteïnes blijven behouden!
Het is echt niet nodig om alles nauwkeurig te weten of af te meten. Go with the flow of pas aan naar eigen smaak.
Heb je niet genoeg tafelgasten om alles op te eten? Vries dan porties in, op drukke dagen zal je er eens zo blij mee zijn!