Kipfilet op z’n Italiaans
Dit recept was een experimentje dat erg goed is uitgedraaid. Zin in een Italiaans gerecht, maar let je op je calorie- en eiwitinname? Try this!
Wat heb je nodig voor twee personen?
- 2 kipfilets
- 160 gr pasta naar keuze
- 400 ml passata
- 2 handjes rucola
- 200 gr kerstomaten
- 1 bol (200 gr) mozarella light of een vegan alternatief
- Italiaanse kruiden
- Lookkruiden
- Peper
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Neem een steelpan en verwarm de passata op een middelmatig vuur. Voeg de Italiaanse kruiden, de lookkruiden en wat peper toe aan de saus.
3. Neem een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op. Snijd dikke kipfilets doormidden. Schik de kipfilets naast elkaar en giet de saus erover. Snijd de mozzarella in blokjes en schik deze over de kipfilets.
4. Zet de kip in de oven en zet een timer van 17 minuten. Breng intussen een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta gaar.
5. Wanneer alles klaar is, serveer je de pasta met de kipfilet en wat saus. Ideaal te combineren met een salade van rucola en kerstomaatjes. Smakelijk!
Kipfilet bevat 31 gram eiwit per 100 gram. Dit gerecht is dus ideaal om je eiwitinname op peil te krijgen!