Knapperige tonijntoast
Je weet pas hoe lekker deze knapperige tonijntoast is tot je hem geproefd hebt! Laat je verrassen door deze snelle en lekkere toast en eet hem als ontbijt, lunch of lichte avondmaaltijd.
Wat heb je nodig voor een recept voor 2 personen?
- 1/4de rode ui
- 1 blikje tonijn (140 gr)
- 90 gr mais uit blik
- 6 kerstomaten
- 1 afbakbrood
- 40 gr (Griekse) yoghurt of een vegan alternatief
- 25 gr gemalen kaas of een vegan alternatief
- peper
- dille
- peterselie
- bieslook
1. Verwarm de over voor op 220°C.
2. Snijd de ui fijn, de tomaatjes in blokjes, en indien je verse kruiden gebruikt, snijd je deze ook fijn.
3. Doe deze ingrediënten in een kom en meng samen met de uitgelekte tonijn, de yoghurt, de mais en de peper.
4. Snijd het afbakbrood doormidden en beleg met de tonijnsalade. Werk af met wat gemalen kaas.
5. Zet de broodjes 8 minuten in de oven tot ze krokant zijn en de kaas gesmolten is. Enjoy!
Dit recept is voor twee personen. Ben je alleen? Bewaar de andere helft dan in de koelkast en warm later op in de airfryer. 5 minuten op 140°C geeft je weer de lekkere, knapperige toast alsof hij recht uit de oven komt!