Lichte salade met zalm en feta
Ben je op zoek naar een lekkere en lichte salade op basis van zalm? Deze salade met zalm werd gecombineerd met feta en avocado. Ideaal als voorgerecht of lichte lunch.
Voor een salade zijn de verhoudingen niet erg belangrijk, en kan je de hoeveelheid ingrediënten toevoegen naar honger, smaak en goesting. Indien je graag een leidraad hebt; hieronder vind je de verhoudingen die ik gebruikte voor mijn salade:
- 50 gr veldsla
- 100 gr gerookte zalm
- 1/4de komkommer
- 1 avocado in blokjes (tip: bestaat ook uit diepvries!)
- 50 gr feta, in blokjes gesneden
- limoensap
- olijfolie
1. Dresseer de salade op een bord. Haal de roosjes met je handen uit elkaar zodat ze makkelijker op je bord passen en dit straks ook makkelijker eet.
2. Snijd de zalm in snippers en dresseer deze over de salade.
3. Snijd de komkommer, feta en avocado in blokjes en voeg deze toe.
4. Werk je salade af met enkele druppels limoensap en olijfolie.