Witte vis met Griekse salade
Verse witte vis is een lichte en smakelijke keuze voor een gezonde maaltijd. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en kan in minder dan 20 minuten op tafel worden gezet.
Wat heb je nodig?
- 1 witte visfilet per persoon (kabeljauw, pangasius, koolvis, schelvis, ..)
- IJsbergsalade
- Tomaat
- Komkommer
- Feta of een vegan alternatief
- Enkele donkere olijven
- Peper
- Rozemarijn
- Naar keuze: een schijfje citroen
1. Doe olijfolie in een pan en bak de visfilet.
2. Snijd intussen de groenten en dresseer deze op een bord.
3. Garneer na 5 minuten de visfilet met rozemarijn en peper en draai om. Garneer ook de andere zijde.
4. Werk je bord met groentjes af met wat gesneden feta en olijven.
5. Zodra de vis gaar is, is het tijd om te genieten van je werk en te genieten van een heerlijke maaltijd!
6. Werk naar keuze af met een schijfje citroen.
Mag het wat meer zijn? Dit gerecht is ook lekker met krieltjes uit de oven, besprenkeld met wat olijfolie, grof zeezout en rozemarijn. En als je de oven dan toch aanzet, kan je de vis ook garen in een ovenschaal. Extra-healthy!