Red Thai Curry met kip
Tweede keer goede keer, aangezien het vorige recept onverwacht gered moest worden door pangasiusfilet. Wanneer ik wat groentjes wil wegwerken, of wanneer ik zin heb ik een lekkere, gezonde maaltijd boordevol smaken, val ik terug op mijn Red Thai Curry met vis. Ik voeg (minimaal) 3 soorten groenten toe, en het maakt op zich niet uit welke groenten je kiest. Ik maakte dit recept reeds met courgette, tomaat, boontjes, aubergine, venkel, paprika, champignons, sojascheuten, broccoli, bloemkool, .. Probeer maar uit, er kan niets verkeerd gaan!
Hieronder vind je de ingrediënten van de Red Thai Curry die ik vandaag maakte, goed voor 3 porties:
- 2 grote kipfilets
- 200 gr basmatirijst
- 2 teentjes look
- 1 rode ui
- 1 stuk gember (2x1cm)
- 1 broccoli
- 250 gr champignons
- 400 gr tomaten
- 400 ml kokosmelk
- 1 rood pepertje
- 2 tl rode currypasta
- 3 schijfjes limoen
- vissaus
- kippenkruiden
- olijfolie
1. Snijd de look, de gember en de rode ui fijn. Stoof aan in een flinke scheut olijfolie op een middelmatig vuur.
2. Snijd de kip in blokjes en voeg deze aan de pan toe. Kruid de kip af met kippenkruiden. Dek af en laat even sudderen.
3. Snijd intussen de champignons in grove stukken en de broccoli in roosjes.
4. Roer de kip in de pan en voeg de groenten eraan toe. Dek terug af.
5. Snijd de tomaat in blokjes en het pepertje fijn en voeg beiden, samen met de schijfjes limoen, aan de pan toe. Dek enkele minuten af.
6. Giet vervolgens het blik kokosolie in de pan en voeg de currypasta samen met een scheutje vissaus toe. Van de currypasta kan je meer of minder toevoegen naargelang je smaak. Haal het deksel van de pan zodat de saus kan inkoken en zet het vuur wat lager zodat de groentjes niet te zacht worden.
7. Breng gezouten water aan de kook en maak hierin de rijst klaar.
8. Wanneer de rijst klaar is, haal je de limoenschijfjes uit je curry. Ready to serve!