Jouw winkelmandje

Red Thai Curry met vis

Red Thai Curry met vis

Soms loopt het leven niet zoals gepland, en dat geldt ook in de keuken. Vanavond was het de beurt aan mijn gebruikelijke Red Thai Curry met kip; de kip bleek slecht en ik moest overgaan tot Plan B. Met een kijk in mijn vriezer en een dosis creativiteit ben ik erin geslaagd om mijn reddingsmissie tot een succes te brengen. Enkele pangasiusfilets hielpen me uit de nood, en ik moet zeggen: het resultaat was om duimen en vingers bij af te likken! 

Wat heb je nodig? (3 porties) 

- 125 gr basmatirijst 
- 3 pangasiusfilets
- 2 à 3 soorten groenten naar keuze, in dit recept gebruikte ik 200 gr champignons, 350 gr snijbonen en 1 paprika
- 2 teentjes look 
- 1 ui 
- 1 duim verse gember
- 400 ml kokosmelk 
- currypasta naar smaak 
- 1 el vissaus
- Sap van een halve citroen
- Olijfolie 

1. Doe een scheutje olijfolie in een grote pan en voeg de gesneden ui, look en gember toe. Laat kort aanstoven op een middelmatig vuur.
2. Voeg nadien de groenten toe en laat deze 5 minuten mee stoven, roer af en toe.
3. Voeg de kokosmelk en rode currypasta toe. Doe dit naar smaak en niet teveel tegelijk. Voeg ook de vissaus en het citroensap toe en laat sudderen tot je de saus op smaak hebt gebracht.
4. Leg de pangasiusfilets op de groenten en dek gedurende 10 minuten af. Breng tegelijk ook de rijst aan de kook.
5. Check na de 10 minuten of de vis gaar is en doe deze in stukken. Je curry is nu klaar om te serveren! 

Je kan je gerecht afwerken met enkele blaadjes koriander of wat geraspte citroenschil. Deze smaakmakers geven een extra twist aan je gerecht en passen binnen een gezonde levensstijl.  

Heb je weinig tijd? Voorgesneden groentjes geven wat minder smaak af maar zijn een goed alternatief om toch snel en makkelijk een gezond gerecht op tafel te zetten. 

Heb je net wat meer tijd?
Wist je dat het mogelijk is om zelf je currypasta te maken? Mix de volgende ingrediënten met een staafmixer en je hebt zelf je currypasta gemaakt! 1 rode ui - 2 rode pepertjes - sap van 1 limoen - 1 tl korianderpoeder - 1 tl of 1 stengel citroengras - 1 tl paprikapoeder - 1 tl komijnpoeder - 1 el vissaus - 1 duimbreedte verse gember - 2 teentjes knoflook 

Print recept Red Thai Curry met vis